Burberry Dames Parfum

Sorteren op:

Geen producten gevonden...

Burberry werd opgericht in 1856, de toen 21 jarige Thomas opende een outfitterswinkel in Basingstoke, Hampshire,  in Engeland. Het bedrijf bloeide en groeide tot het jaar 1870 hard en Burberry werd bekend als een 'emporium' met meer focus op de ontwikkeling van outdoorwear voor lokale bewoners en het ontwikkelen van de goede kleding voor sportieve klanten die de winkel aandeden.

In 1879 ontwierp Thomas Burberry gabardine - een ademende stof die is gemaakt met behulp van een innovatief proces waarbij het garen waterdicht was door het weven. Deze stof was niet alleen waterbestendig maar ook extreem duurzaam. Deze nieuwe stof was uitermate geschikt in veel verschillende kledingstukken welke perfect paste bij de huidige klantkring van het merk Burberry.

In 1891 opende Thomas Burberry zijn eerste winkel in Londen in het Haymarket, Deze locatie is op dit moment Burberry's corporate hoofdkantoor.

In 1901 werd Burberry in opdracht van het War Office aangewezen om een ​​nieuwe dienstuniform voor Britse ambtenaren te ontwerpen. Het logo van Burberry Equestrian Knight werd in 1904 ontwikkeld en geregistreerd. Gedurende deze tijd was ook de opening van winkels in Parijs en New York. De Noorse ontdekkingsreiziger, kapitein Roald Amundsen, was uitgerust met kleding van Burberry toen hij op 14 december 1911 de eerste man was die de Zuidpool te bereikte. Amundsen liet een Burberry gabardinentent achter om Captain Scott van zijn succesvolle missie te informeren. Nadat Amundsen de Zuidpool bereikt had, was Ernest Shackleton vastbesloten om de eerste ontdekkingsreiziger te zijn om het Antarctische continent over te stappen van kust naar kust. Hij was ook in zijn 1914-expeditie door Burberry uitgerust.

De Burberry-ruit, geregistreerd als een handelsmerk, werd in 1924 als een voering aan de trenchcoat geïntroduceerd. Binnenkort werd de rode, kameel, zwart-witte cheque synoniem met Burberry en werd tevens een mode icoon.

Burberry speelde ook een belangrijke rol in de luchtvaart en produceerde speciaal ontworpen kledingstukken voor piloten. A.E.Clouston en mevrouw Betsy Kirby Green maakten de snelste vlucht naar Kaapstad vanuit Londen in 1937. Deze air race werd gewonnen door het paar in een De Havilland DH88 Comet gesponsord door Burberry.

Tijdens de Tweede Wereldoorlog bleef Burberry continue kwaliteitsgabardines leveren aan militairen in alle branches van de dienstverlening. Burberry werd in 1955 voor het eerst de Royal Warrant van Haar Majesteit De Koningin toegekend.

De Burberry-ruit werd voornamelijk gebruikt als een vachtbekleding totdat het merk deze ruit ook ging topassen op zijn paraplu’s en sjaals.

In 1970 opende Burberry een New York-vlaggenschip winkel op East 57th Street. De jaren tachtig waren een periode van retailontwikkeling in de Verenigde Staten. Burberry vulde de vlaggenschip winkel in New York aan met winkelopeningen in San Francisco; Chicago; Boston; Philadelphia; Washington DC; Troy, Michigan; Manhasset, New York; Short Hills, New Jersey en Costa Mesa, Californië.

In 1997 begon een nieuw managementteam het merk te vernieuwen met nieuwe designcollecties, nieuwe productreeksen en een onderscheidende nieuwe reclamecampagne. In februari 1999 bracht Burberry de eerste catwalk show voor zijn collecties tijdens de London Fashion Week en werd vereerd als een Britse Classic Design Collection van het jaar.

In het nieuw millennium herstelde het merk Burberry zich en was het merk klaar voor de toekomst. Burberry werd in 2000 en 2001 opnieuw vereerd door de Britse Fashion Council in zowel de klassieke als hedendaagse designcategorieën.

In september 2000 is het Burberry wereldwijd vlaggenschip geopend op New Bond Street in het West End van Londen. Het ontwerp en de sfeer weerspiegelt de nieuwe geest van Burberry, het originele luxe merk.

De rijke en invloedrijke historie zorgt ervoor dat Burberry een rotsvaste positie heeft binnen verschillende branches waar zij actief is. Ook de parfumbranches hoort hierbij. De originele Burberry geuren voor mannen en vrouwen worden snel opgevolgd door parfums welke voorzien zijn van alle klassieke en luxe uiterlijke kenmerken van het gerenommeerde Britse merk. Zeker de Burberry zorgt voor onmiskenbare herkenbaarheid van zijn producten.

Burberry Dames Parfum

U maakt gebruik van een verouderde versie van
Internet Explorer, klik hier om deze te updaten.
x