Jil Sander Dames Parfum

Sorteren op:

Jil Sander is geboren in Duitsland en heeft oorspronkelijk de opleiding als textielingenieur gevolgd. Na haar opleiding heeft ze een tijdje als modeverwerker gewerkt alvorens ze haar eerste mode boetiek opende in het jaar 1967, ze was toen pas 24 jaar oud. In haar eerste boetiek verkocht ze voornamelijk kleding van de ontwerpers Thierry Mugler en Sonia Rykiel in combinatie met kleding welke ze zelf had ontworpen. Dit deed zijn om haar eigen collecties onder de aandacht te brengen welke niet zonder slag of stoot is verlopen. Haar eerste collectie werd getoond in 1975 in Parijs maar was geen succes. Haar eigen stijl was zo minimalistisch met een grote focus op de weefselkwaliteit van het kledingstuk welke haaks stond op de kleurrijke en overvloedige uitstraling van het jaren eind jaren 70 tijdperk.

Het was pas in het midden van de jaren 80 dat het minimalistische van Jil Sander als tegenreactie op het overvloedig gebruik van kleuren en grote schoudervullingen onder de aandacht kwam. De nieuwe mode stroming met luxueuze platte stoffen welke minimalistisch werden vormgegeven binnen ontwerp waren bepalend voor het nieuwe modebeeld welke deels werd bepaald door Sander. Met name binnen de bedrijfswereld waren haar ontwerpen erg populair, haar stijl was immers functioneel en paste perfect binnen de strak gecoördineerde en gelinieerde structuur van het bedrijfsleven.

Met deze steun in de rug begon Jil Sander aan het dichttimmeren van haar imperium. Haar naam viel sinds die tijd onder een licentie en haar populariteit bereidde zich verder uit. Sinds het jaar 1979 werden er al verschillende soorten parfums door het merk op de markt gebracht. Sinds de samenwerking met Lancaster Cosmetics is deze tak echter in een stroomversnelling gekomen door het gebruik van succesvolle marketingcampagnes. Sinds deze samenwerking zijn er verschillende parfums geïntroduceerd door het parfumhuis Jil Sander. Deze parfums hebben een goede prijs kwaliteit verhouding en zijn uitermate geschikt als dagelijkse geur voor veel verschillende soorten situaties. Perfecte voorbeelden hiervan zijn de geuren Sun en Sun For Men.  

Jil Sander Dames Parfum

U maakt gebruik van een verouderde versie van
Internet Explorer, klik hier om deze te updaten.
x