Adolfo Dominguez Mannen Parfum

Sorteren op:

Geen producten gevonden...

Adolfo Dominguez heeft een niet typische achter grond als ontwerper. Na zijn kindertijd en middelbare school verhuisde hij namelijk naar santiago de compostela om letterkunde en filosofie te gaan studeren. Na zijn studie verhuisde hij naar Londen en Parijs waar hij actief was voor een milieubeweging en hij tevens meer geïnteresseerd raakte in kunst en film. In de jaren 70 keerde hij terug naar zijn geboortedrop om de boutique van zijn vader over te nemen en deze verder uit te bereiden met zijn eigen stijl. In 1981 nam hij de grote stap door zijn eigen winkel te openen in Madrid waar hij zijn eigen ontworpen kleding verkocht. Hij laat zich voornamelijk inspireren door de stijl van Pinguïns, een ongewone stijl.

Jaren later trouwde hij met Elen Gonzales Alvarez, welke momenteel nog steeds lid is van de raad van bestuur van het bedrijf, en kreeg drie dochters. Deze dochters zijn momenteel nog steeds erg actief binnen het door hun vader opgezette bedrijf.

Adolfo Dominquez heeft op een gegeven moment, net als veel ontwerpers, de stap gemaakt naar het ontwerpen van dames parfums en mannen parfums hetzij met wisselend succes. Zijn parfums hebben een goede prijs kwaliteit verhouding. Adolfo Dominguez heeft veel prijzen gewonnen, waaronder de lifetime achievement award uitgegeven op de Miami fasion week. Deze prijs is een erkenning voor zijn bijdrage aan de moderne mode. Verder heeft hij de gouden naald gewonnen in Spanje uitgereikt door het ministerie van cultuur van Spanje. Deze prijs kreeg hij als beloning voor zijn culture bijdrage en artistieke creatie.

Momenteel woont Adolfo Dominquez in zijn geboortestad waar hij de positie als president van zijn internationale bedrijf bekleed. Op dit moment heet hij 500 winkels verspreid over 40 landen over de hele wereld.

In 2010 werd het Spaanse bedrijf Puig de op een na grootste aandeelhouder van het bedrijf waardoor operaties konden worden uitgebreid met kapitaal achter investeringen.

Adolfo Dominquez Mannen Parfum

U maakt gebruik van een verouderde versie van
Internet Explorer, klik hier om deze te updaten.
x