Yves Saint Laurent Dames Parfum

Sorteren op:

Yves Saint Laurent is geboren in Algerije in 1936 en vertrok toen hij 17 jaar oud was om het vak modeontwerper in Parijs te leren. Na zijn afstuderen liet hij een aantal tekeningen zien aan de redacteur van Vogue, die ze weer aan Christian Dior liet zien. Deze was zo onder de indruk van de tekeningen dat hij Saint Laurent meteen aan nam. Hoewel hij assistent was en gewone en routine taken tot zijn takenpakket behoorden ging die voortgang van de nieuw ontwerper niet onopgemerkt voorbij. Hij mocht door zijn voortgang schetsen indienen welke elk seizoen meer en meer door Dior werden geaccepteerd. In augustus 1957, maar enkele maanden voor zijn plotselinge dood in oktober, koos Dior Saint Laurent om zijn opvolger te zijn. Een beslissing die uiteindelijk het huis van Dior redde van de onmiddellijke financiële ruïne bij zijn overlijden.

Aan het roer lanceerde Saint Laurent de succesvolle trapezekleding voor de lente 1958 collectie. Deze triomf duurde echter niet lang, aangezien zijn volgende ontwerpen en uitgebrachte werk niet zo goed ontvangen werden. In 1960 werd Saint Laurent opgeroepen om in het Franse leger te dienen voor de Algerijnse Onafhankelijkheidsoorlog. Bij zijn terugkeer in 1962 bouwde hij zijn eigen modehuis op, waar hij zich zou kunnen bewijzen dat hij misschien de grootste ontwerper van de industrie zou kunnen zijn. Het was hier dat de eerste geur van Yves Saint Laurent tot stand kwam. Saint Laurent lanceerde zijn eerste vrouwenparfum, Y, in 1964, een paar jaar later gevolgd door de YSL-geur Rive Gauche for Women. Op dat moment ontwierp de ontwerper de eerste YSL-geur voor mannen, die hij Pour Hommes noemde. De ontwerper bleef Yves Saint Laurent-parfum- en mannen parfums creëren die enorm populair zouden worden, zoals opium voor zowel mannen als vrouwen. Opium voor Vrouwen is in 1977 gelanceerd; Het was echter pas 1995 dat opium voor mannen werd geïntroduceerd. Andere populaire geuren zijn Baby Doll, de Kouros-serie en Young Sexy Lovely. Recentelijk zijn hier de uitermate populaire Black Opium parfums voor vrouwen bij gekomen net als de speciale L’Homme geuren voor mannen die door zijn speciale ingrediënten gebruik ultiem veelzijdig als speciaal zijn.

Yves Saint Laurent is voor zowel vrouwen als mannen een parfumhuis welke vasthoud aan zijn eigen stijl en niet meegaat met de “flow”. Dit resulteert in hoogwaardige en unieke parfums voor ieder wat wils.

Yves Saint Laurent Dames Parfum

U maakt gebruik van een verouderde versie van
Internet Explorer, klik hier om deze te updaten.
x